ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

 Slovenija:

   Sandi Modrijan [SVIZ] <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Mon, Sep 4, 2017 at 11:04 AM

Poštovanе kolege iz SOS!

U ime naseg rukovodstva i preko 38.000 clanova SVIZ saljem vam svu nasu podrsku u vasoj borbi za poboljsanje situcacije u obrazovanju te borbi za plate zaposlenih u vaspitanju i obrazovanju i protiv stetnih promena u sistemu. Vec duze vreme pratimo desavanja kod vas i poznata nam je (teska) situacija zaposlenika u obrazovanju. Vasi su zahtevi opravdani i ako vam vlasti do sada nisu pruzile razumevanje i konstruktivno odgovorile na vase zahteve te ocekivanja, unatoc svim podacima koji ukazuju na vise nego tesku situacij uradnika u celom obrazovnom sistemu, nego su dovele situaciju i do krajnjeg ruba, onda vama nije ostala druga opcija nego uci u strajk. SVIZ vas u toj odluci podupire i mozete racunati na svu nasu pomoc i podrsku!

U solidarnosti!

Za generalnog sekretara Branimira Štrukelja i predsednicu Jelku Velički:

Sandi Modrijan

 

Crna Gora:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                                                                         12:04 PM

Dragi prijatelji,

Sa velikom pažnjom pratimo Vaše sindikalne aktivnosti.
Podržavamo organizaciju štrajka upozorenja, jer razumijemo razloge za njegovu organizaciju.
Društveni položaj prosvjetnih radnika u Crnoj Gori je veoma sličan položaju prosvjetnih radnika u Srbiji.
Podržavamo sve oblike sindikalne borbe i izražavano našu solidarnost i spremnost da, ako se ukaže potreba, zajednički djelujemo,
a sve u korist vraćanja dostojanstva profesiji u našim državama.

Srdačan pozdrav,

Sindikat prosvjete Crne Gore
Vojvode Maša Đurovića 17, City kvart 2-8
Podgorica, Crna Gora
kontakt tel/fax: + 382 20 511 020
 + 382 20 511 021
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
website: www.sindikatprosvjete.me

 

 Makedonija

Za: Sindikat obrazovanja Srbije - SOS

Poštovane kolege, braća i sestre,

Samostalni  sindikat obrazovanja, nauke i kulture u R.Makedoniji  - SONK, sa svojim 30 000 članstvom izražava potpunu podršku svojim kolegama, prosvetnim radnicima u R. Srbiji, članovima SOS-a u sindikalnoj borbi za  očuvanjem i unapreqjavanjem  svojih prava radnog odnosa i  kolektivnim ugovorima. Prosvetni radnici u R. Srbiji, kao i  u Makedoniji zaslužuju puno više od onoga što realno sada dobijaju od aktuelne Vlade i Ministarstvo obrazovanja. Ali, i to nije dovoljno, pa se predlažu zakone koje skraćivaju prava prosvetnih radnika.

SONK uvek u politici obrazovanja polazi iz pozicije da obrazovanje kao faktor razvoja celog opštestva je jedan od klučnih i najvažnih faktora napretka mladih, a time i napredak  sopstvene države. Mi smo sasvim sigurni da stimulirani i zadovoljni prosvetni radnici mogu da daju puno više za kvalitetno obrazovanje, samim tim podizanje obrazovnog nivoa , što je jedan od osnovnih parametara zemalja Evropske Unije, gde se mi kao države trudimo da se priključimo.

U tom smislu, SONK poziva nadležne organe za obrazovanje u Srbiji odmah da pristupe socijalnom dijalogu i partnerstvo sa reprezentativnim sindikatima, da uvaže mnogo realne ali skromne zahteve, sve u interesu  podiyanje statusa prosvetnih radnika, sigurnost zaposlenih bez nikakvog tehnološkog viška, vračanje dostojanstvo učitelja, a prema tome i vračanje na zasluženo mesto u društvi.

SONK u duhu sindikalne solidarnosti  daje punu podršku rukovodstvu i članovima SOS-a i iskreno se nada i veruje u uspeh Sindikata Srbiji u borbi za bolji status prosvetnih radnika,  a ujedno i nudi  pomoć našem bratskom sindikatu u okviru svoje realne mogućnosti.

SINDIKATI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE U BORBI OSTVARIVANJA SVOJIH PRAVA !!!

U ime clanova sindikata  - SONK-a

Pretsjednik

               Jakim Nedelkov 

 Босна и Херцеговина

podrska BiH

 

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи