ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ИЗВЕШТАЈ СА НАСТАВКА ПРЕГОВОРА У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ

            Данас је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја одржан састанак преговарачког тима Синдиката образовања Србије са министром просвете и његовим сарадницима, поводом захтева Синдиката образовања Србије од 8. септембра 2017. године.

            Синдикат образовања Србије је дао више конкретних и аргументованих предлога о динамици и процентима повећања зарада и очекујемо позитиван одговор Владе РС у суботу на конференцији за новинаре поводом 100 дана рада Владе.

            Од 2018. године, са почетком примене Закона о запосленима у јавним службама и Закона о систему плата запослених у јавном сектору очекујемо да се обезбеди јединствена цена рада за све делатности у образовању.

            Синдикат образовања Србије је тражио да спорни део зараде за годишњи одмор из 2014. године буде компензован кроз исплату новогодишње награде, укидањем буџетске забране о исплати бонуса.

            Министар просвете је изјавио да је могућност укидања Уредбе о забрани запошљавања условљена позитивним помаком у реструктуирању јавних предузећа.

            По речима министра просвете ЗОСОВ је пре уласка у скупштинску процедуру већ био усаглашен са мишљењем Агенције за борбу против корупције, осим две примедбе о којима ћемо обавестити чланство.

            ПКУ за високо образовање је усаглашен са Министарством просвете и дат на мишљење Министарству за рад, Министарству финансија, Министарству за државну управу и локалну самоуправу и Секретаријату за законодавство. Очекујемо хитно закључивање овог уговора.

            У вези са радом на законима о запосленима у јавним службама, покренули смо многе ствари које дају простора за усаглашавање са колективним уговорима.

            Основни проблеми са финансирањем у предшколским установама су разматрани на састанку прошле недеље у ресорном министарству. На састанку су разматране могућности за прелазак финансирања предшколских установа са локала на буџет Републике Србије.

Коментари   

-2 # Zdravka 12-10-2017 13:59
Zabrana je suprotna Ustavu Srbije član 60. Ovakvih zabrana zapošljavao nema nigde u svetu. Da se odmah ukine. Izborite se sindikati.
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи