ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

У хотелу „Језеро“ на Борском језеру од 8 до 10. децембра 2017. године одржан је семинар за представнике синдикалних организација из Поморавског округа – Регионалног центра Јагодина и Зајечарског и Борског округа, у оквиру пројекта „Јачање регионалних капацитета Синдиката образовања Србије“. Преко 35 учесника је током рада семинара имало прилику да се међусобно упозна и размене искуства из синдикалног рада, да уче једни од других, а и да добију одговоре на бројна питања. У раду семинара учествовала је председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, која је учесницима изложила најважнија питања која се односе на положај запослених у образовању и актуелне активности у којима учествује наш синдикат. Решења из новог Закона о основама система образовања и васпитања и предлога Закона о јавним службама изложила је правна саветница Николина Маљковић, а ту су била и бројна питања у вези са применом Закона.

Посебно интересовање и бројне предлоге учесници семинара су припремили у вези са Посебним колективним уговором за основне и средње школе и домове ученика, о којем су започели преговори.

IMG 4e7ee5e37900750fdfbbd13fe8b9150e V

Поред редовних годишњих семинара РЦ Јагодина, који имају развијен синдикални рад, ово је по први пут била прилика да се сретну представници наших синдикалних организација из Борског и Зајечарског округа. Милован Станковић из Зајечара и Дејан Децановић из Бора, чланови Републичког одбора СОС су током рада у радним групама предочили проблеме са којима се сусрећу и припремили програмске активности за наредну годину.

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи