ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

АКТУЕЛНО

Дана 10.01.2018.године у Министарству просвете, науке и  технолошког развоја одржан је састанак у вези  са закључивањем новог Посебног колективног уговора за основне и средње школе и домове ученика, имајући у виду да важећи колективни уговор истиче почетком марта 2018. године. На састанку је присуствовао министар Младен Шарчевић, са помоћницима и сарадницима, као и представници Министарства рада, финансија, државне и локане самоуправе. На састанку су присуствовали  и представници Синдиката образовања Србије као и осталих репрезентативних синдиката.

На састанку се расправљало  о предлозима репрезентативних синдиката у новом колективном уговору и то члан по члан, али због ограничења времена трајања састанка, представљен је само део предлога.  Нови састанак ће бити одржан  за 10-так дана на ком ће бити представљени и преостали  предлози  репрезентативних синдиката, на која ће морати да се изјасне и сва министарства која учествују у преговарању како би се дошло до коначне верзије колективног уговора.

Коментари   

+2 # milomir 12-01-2018 18:08
Dragi prijatelji,

имам 62 године живота и 35 година не прекидног рада на радном месту наставника,захваљујући вашем знању и преговарању ми неки све више губимо.Узели су ми мој зарађени новац за стамбену изградњу(0сто сам без стана),узеше ми минули стаж за седам година рада у граћевинарству,а сад ми одузимате и право на јубиларну награду за 35 непрекидног рада у једној истој установи.Хвала вам,одавно је нама јасно да се ви неки "богом дани"измећу себе "намирујете" на уштрб нас људи "другог реда".У ваше разговоре и залагање за радничка права више нико не верује.Живи и здрави били и слободно ви "богом дани"на уштрб нашег зноја пошаљите вашу децу на школовање у иностранство.
поздрав
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат
+1 # nena 24-01-2018 14:06
Molim sindikate da nas više ne štite. Ministar Šarčević više misli o nama nego što će oni ikada. Sindikati su insistitirali od 2012. godine da se formiraju generička radna mesta i da zaposleni na poslovima održavanja, administrativni radnici i sekretari budu ubačeni u zajedničke službe . Napokon su uspeli ovim novim zakonom a neophodna saglasnost ministra je sprečila da ovi zaposleni budu izbačeni na ulicu i zaštićeni od samovolje lokalnih funkcionera. Problem je u tome što sindikat ne misli da je tako bolje za obrazovanje, već žele da na uštrb naših zarada nastavnicima budu povećane plate. Sram vas bilo prosvetni radnici. Volela bih da kada budu sproveli ovu prvu racionalizaciju dodju i do vas i da vam povećaju normu na 28 časova i uvedu rigoroznu kontrolu da li poštujete propise i radite sve ono što po zakonu treba da radite. Po ko zna koji put se pokazuje da vi ne štitite prava zaposlenih, već se borite da zaštitite sopstvene privilegije.
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат
-1 # Синдикат образовања 24-01-2018 14:31
Поштовани Миломире и Нено,
Слажемо се да су важећи законски прописи далеко од идеалних али ми ипак радимо у корист наших чланова али и свих запослених у просвети.
Колико смо успешни у томе добрано зависи и од Ваших ставова и наших активности у којима нас (не)подржавате.
Ми борбу за бољи положај свих запослених у просвети настављамо упркос Вашој (не)основаној критици.
Срдачан поздрав!
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи