Поносни смо чланови:

p3i3690

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

АКТУЕЛНО

Дана 10.01.2018.године у Министарству просвете, науке и  технолошког развоја одржан је састанак у вези  са закључивањем новог Посебног колективног уговора за основне и средње школе и домове ученика, имајући у виду да важећи колективни уговор истиче почетком марта 2018. године. На састанку је присуствовао министар Младен Шарчевић, са помоћницима и сарадницима, као и представници Министарства рада, финансија, државне и локане самоуправе. На састанку су присуствовали  и представници Синдиката образовања Србије као и осталих репрезентативних синдиката.

На састанку се расправљало  о предлозима репрезентативних синдиката у новом колективном уговору и то члан по члан, али због ограничења времена трајања састанка, представљен је само део предлога.  Нови састанак ће бити одржан  за 10-так дана на ком ће бити представљени и преостали  предлози  репрезентативних синдиката, на која ће морати да се изјасне и сва министарства која учествују у преговарању како би се дошло до коначне верзије колективног уговора.

Коментари   

0 # milomir 12-01-2018 18:08
Dragi prijatelji,

имам 62 године живота и 35 година не прекидног рада на радном месту наставника,захваљујући вашем знању и преговарању ми неки све више губимо.Узели су ми мој зарађени новац за стамбену изградњу(0сто сам без стана),узеше ми минули стаж за седам година рада у граћевинарству,а сад ми одузимате и право на јубиларну награду за 35 непрекидног рада у једној истој установи.Хвала вам,одавно је нама јасно да се ви неки "богом дани"измећу себе "намирујете" на уштрб нас људи "другог реда".У ваше разговоре и залагање за радничка права више нико не верује.Живи и здрави били и слободно ви "богом дани"на уштрб нашег зноја пошаљите вашу децу на школовање у иностранство.
поздрав
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи