ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ИНФО СОС

                        На иницијативу Синдиката образовања Србије данас је у Министарству просвете одржан састанак представника ресорног министарства и нашег синдиката у вези са закључењем ПКУ за запослене у високом образовању и проблемима са зарадама у студентском стандарду.

MPNTRSOS 22 II 2018

                        У име Синдиката образовања Србије у преговорима су учествовали председница мр Валентина Илић, потпредседник др Дејан Мицковић, председник одбора делатности ученичког и студентског стандарда Данијел Ђорђевић и правна саветница Николина Маљковић. Испред Министарства просвете преговорима су присуствовали министар просвете Младен Шарчевић, Владимир Џамић, Александар Марковић, Милош Благојевић и Споменка Симонић.

                        Министарство просвете је добило примедбе свих министарстава и секретаријата за законодавство на текст ПКУ за високо образовање осим Министарства финансија. С обзиром на то да је главни проблем што још увек није достављено мишљење Министарства финансија како би се ускладио текст ПКУ за високо образовање, представници Министарства просвете на челу са министром ће следеће недеље организовати састанак са представницима Министарства финансија како би ургирали да се што пре добије потребно мишљење. Такође тема наведеног састанка ће бити и проблеми са зарадама у студентском стандарду, имајући у виду да за наведени проблем треба да буду упознати и представници Министарства финансија, као да се и изнађе најбоље решење.

                        На састанку нам је предочено у вези са закључењем споразума о продужењу важећег  Посебног колективног уговора за основне средње школе и домове ученика и предлога репрезентативних синдиката да се исти продужи на три године, да није добијена сагласност Министарства државне управе и локалне самоуправе. Остаје нам једино могућност да се важећи ПКУ продужи на рок важења од годину дана, а о којем морају да се хитно изјасне и репрезентативни синдикати. Оно што је најважније у овом тренутку јесте да запослени  у  основним и средњим школама и домовима ученика не остану без права која су гарантована важећим ПКУ.

StudStandard 21 II 2018

Коментари   

0 # lomir 25-02-2018 13:16
Драги пријатељи,
И ако потписујете ПКУ на години изборите се да иколко буде промена у ПКУ ,па било то само за годину.Није поштено да по питању јубиларних поједини просветни радници ,који у овој 2018 пуне 35 година рада на пословима наставника остану без јубиларне ,само зато што су пре рада у просвети радили у привреди(тај радни стаж се не узима у обзир за обрачун плата)а да радник који је дошао из привреде, са месец дана рада у просвети добије јубиларну за 35 година рада.
Са поштовањем вас поздрављам
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи