ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

вечерње НОВОСТИ:

Подизање универзитета на виши ниво

Конституисан Национални савет за високо образовање, са новим члановима и правилима, а на његовом челу академик Бела Балинт. Сва четири руководиоца у Савету из редова кандидата Владе Србије

АКАДЕМИК Бела Балинт изабран је једногласно за председника Националног савета за високо образовање. Потпредседници ће бити проф. др Бранислав Јеремић (Универзитет у Крагујевцу) и проф. др Иван Радосављевић (Универзитет у Београду), а за генералног секретара именована је проф. др Гордана Коцић (Универзитет у Нишу). Сва четири функционера овог тела изабрана су за чланове Савета на предлог Владе Србије.

Прочитајте још: Шарчевић: Смењујемо Арсенијевића јер није поништен докторат његовог сина

Тако је ово највише тело у високом образовању и званично отпочело свој рад с новим члановима и према новим правилима, која је донео нови закон о високом образовању.

Поздрављајући нове чланове, министар просвете Младен Шарчевић обећао им је техничку и сваку другу подршку Министарства и додао да је његова намера да се високо образовање подигне на виши ниво. Министар је најавио и да ће следеће недеље бити конституисан Управни одбор Националног тела за акредитацију.

- Када буде именован управи одбор, они ће бирати директора акредитационог тела, што би требало ускоро да се догоди - најавио је министар.

Прочитајте још: Ректор Арсенијевић узвраћа ударац!

Због измена у саставу и начину избора ова два тела које је донео нови закон о високом образовању, негодовали су својевремено Конференција универзитета Србије, Српска академија наука и уметности и Национални савет за високо образовање у претходном сазиву, указујући да се тиме урушава аутономија универзитета. Раније је чланове Савета бирала Скупштина Србије, а сада их именује Влада Србије. Учешће представника које бирају универзитети смањено је са 57 на 35 одсто, а у УО Националног акредитационог тела са седморо чланова на само једног, кога предлажу универзитети. У новом сазиву први пут своје представнике има и Привредна комора Србије.

ПОНИШТИТИ ДОКТОРАТ АРСЕНИЈЕВИЋА

МИНИСТАРСТВО просвете послало је Савету Универзитета у Крагујевцу упозорење да поступе по налогу просветне инспекције и пониште докторат Александра Арсенијевића, сина актуелног ректора проф. др Небојше Арсенијевића. Министар Шарчевић објаснио је да сада предстоји рок од 30 дана да Савет то и учини, јер је факултет одбио да поништи докторат.

- Нећемо одустати, јер је ово непоштовање одлука инспекције. А они могу после да покрећу управни спор. Могли су то сами да ураде да су хтели, али терају инат са државом - тврди Шарчевић.

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи

VIII sportski susreti SOS

 

ПРИЈАВУ ПРЕУЗМИТЕ КЛИКОМ ОВДЕ

Попуњену Пријаву послати на: obrazovanje@sindikat.rs

Молимо да пријава буде до 2 спортске дисциплине по учеснику!

акредитовани семинари СОС 2018

Dijagram PKU za škole i domove učenika

NOVE TAKSE 2018

За: упис, измене и брисање из Регистра, износ je 530,00 динара а за потврду 410,00 динара.

Prirucnik za sindikalne aktiviste 2015

 

Tumačenje PKU a 2016

%увећање плате = (бр. чл. СО)*24/број запослених

SP arhiva

КЛИКНИТЕ НА ГОРЊУ СЛИЧИЦУ ЗА ПРЕГЛЕД ОД 77. ДО 170. БРОЈА „СИНДИКАЛНОГ ПЕРА“

А НА ОВАЈ ЛИНК ЗА „СИНДИКАЛНА ПЕРА“ У 2017. И НА ДАЉЕ