ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

AКТУЕЛНО

Број:44

Београд, 16. мај 2018.

Запослени у Високој пословној школи струковних студија у Блацу ступају у штрајк 22. маја захтевајући оставку директора Школе др Љубише Милачића, затим оставке чланова Савета, избор нових чланова тог тела по Закону - тајним гласањем, као и да оснивач (држава) именује своје представнике у Орган управљања. Штрајк ће бити спроведен у складу са Законом о штрајку, што значи да ће се запослени окупљати у зборници.

У саопштењу Синдикалне организације ове школе упућеном данас локалним медијима запослени су у 17 тачака категорисали злоупотребе службеног положаја директора Школе, међу којима су драстично смањење броја студената, игнорисање надлежности стручних органа, фалсификовање службених исправа, стечена противправна имовинска корист од постављања самог себе на чело свих комисија за одбрану завршних радова, непоштовање Општих аката ове установе, мобинг над неистомишљеницима, уцене и отказивања уговора о раду нелојалним колегама, спречавање рада Синдикалне организације Синдиката образовања Србије у тој школи....

„Љубиша Милачић је јасно показао  да је његов интерес важнији од интереса установе на чијем се челу налази. Његово понашање се ни у ком случају не може сматрати одговорним чином и достојним понашањем које треба да поседује особа која се налази на месту директора високошколске установе чији је оснивач држава. Због непоштовања судских одлука Основно јавно тужилаштво у Куршумлији је поднело оптужни предлог Основном суду у Куршумлији због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело неизвршавање судске одлуке иу чл. 340 ст. 1 КЗ. И поред тога, Савет Школе Љубиши Милачићу је повераваио још један мандат.

Неприхватљиво је да на челу високошколске установе буде лице, које својим самовољним поступањем наноси огромну штету установи на чијем се челу налази, а чији је оснивач држава. Савет Школе, као орган управљања већ три године затвара очи пред катастрофалним стањем у школи и одржава Љубишу Милачића на власти упркос његовом незнању, нестручности и неспособности“, пише у саопштењу Синдикалне организације ове школе упућеном локалним медијима.

Информативна служба СОС

Коментари   

+4 # Марко 17-05-2018 15:05
Исто ово се дешава и у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду. Сви ћуте, јер је директорица запослила ћерку покрајинског секретара за науку.
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат
+2 # некоЈа 21-05-2018 13:43
Чуј... так нормално... лепа мала...
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи