ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

АКТУЕЛНО

Број:45

Београд, 20. мај 2018.

 

У Министарству просвете, науке и техноллошког развоја у понедељак, 21. маја 2018. године преговарачки тим Синдиката запослених у Високој пословној школи струковних студија у Блацу, представници Министарства и овлашћени представници органа управљања Школе покушаће да пронађу решење нагомиланих проблема, како запослени у овој установи не би ступили у штрајк већ сутрадан 22. маја.

Подсећања ради, запослени у Високој пословној школи захтевају оставку директора Школе др Љубише Милачића, затим оставке чланова Савета, избор нових чланова тог тела по Закону - тајним гласањем, као и да оснивач (држава) именује своје представнике у Орган управљања.

Иако је штрајк најављен по Закону, као и планиране радње, директор Љубиша Милачић га је дописом Синдикату прогласио незаконитим, захтеве штрајкача ултиматумом без могућности договора, а као место одржавања штрајка, уместо најављене зборнице, одредио просторију (учионицу) у подруму Школе.

Синдикална организација Школе је још у фебруару опширним дописом „Противзаконито поступање Љубише Милачића, нелегално изабраног директора Високе пословне школе струковних студија из Блаца“ обавестила министра др Младена Шарчевића о збивањима у овој државној високошколској установи и затражила помоћ у очувању достојанства Школе и професије.

У саопштењу Синдикалне организације,објављеном пре четири дана, запослени су у 17 тачака категорисали злоупотребе службеног положаја директора Школе, међу којима су драстично смањење броја студената, игнорисање надлежности стручних органа, фалсификовање службених исправа, стечена противправна имовинска корист од постављања самог себе на чело свих комисија за одбрану завршних радова, непоштовање Општих аката ове установе, мобинг над неистомишљеницима, уцене и отказивања уговора о раду нелојалним колегама, спречавање рада Синдикалне организације Синдиката образовања Србије у тој школи....

Информативна служба СОС

Коментари   

+2 # Profesor 21-05-2018 11:09
Osiono ponasanje je Lj.Milacic poprimio od svog brata koji je smenjen zbog toga sa mesta rektora.Terorise zaposlene,otpusta i sa sacicom ucenjenih poltrona godinama unistava skolu a ministarstvo cuti.Dokle???
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат
+2 # некоЈа 21-05-2018 13:40
Неко ју ту дебело побркао лончиће...
Која то високообразовна установа није као та Ваша ???
Проблеми увек настају због ПП (пара и п....).
Не правите рачун без крчмара !!!
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи