ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

АКТУЕЛНО

 

Број:46

Београд, 21. мај 2018.

 

Запослени у Високој пословној школи струковних студија у Блацу предвођени Синдикалном организацијом Синдиката образовања Србије ступиће сутра, 22. маја, у најављени штрајк, с обзиром на то да се на данашњем састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја представници органа управљања Школе нису појавили. Тако је пропуштена прилика да се до решења бројних проблема дође на миран начин.

Ово је први пут да запослени у некој српској високошколској установи организују и ступају у штрајк, па је Синдикат позвао све чланове у високошколским установама да колегама пруже подршку. Почетку овог штрајка присуствоваће и председница Синдиката образовања Србије мр Валентина Илић.

Подсећања ради, запослени у Високој пословној школи захтевају оставку директора Школе др Љубише Милачића, затим оставке чланова Савета, избор нових чланова тог тела по Закону - тајним гласањем, као и да оснивач (држава) именује своје представнике у Орган управљања.

Иако је штрајк најављен по Закону, као и планиране радње, директор Љубиша Милачић га је дописом Синдикату прогласио незаконитим, захтеве штрајкача ултиматумом без могућности договора, а као место одржавања штрајка, уместо најављене зборнице, одредио просторију (учионицу) у подруму Школе.

У саопштењу Синдикалне организације,објављеном 17.маја, запослени су у 17 тачака категорисали злоупотребе службеног положаја директора Школе, међу којима су драстично смањење броја студената, игнорисање надлежности стручних органа, фалсификовање службених исправа, стечена противправна имовинска корист од постављања самог себе на чело свих комисија за одбрану завршних радова, непоштовање Општих аката ове установе, мобинг над неистомишљеницима, уцене и отказивања уговора о раду нелојалним колегама, спречавање рада Синдикалне организације Синдиката образовања Србије у тој школи....

Информативна служба СОС

Са данашњег састанка, 22.5.2018. у ВПШСС Блаце

Blace 22 V 2018

Коментари   

0 # Profesor 22-05-2018 16:31
Ista meta isto ostojanje.Dok ministar ne kaze ko podrzava Milacicevu hajduciju i koja je cena toga i dok se ne ponisti laz i doktorat predsedniku saveta skole u Blacu ce biti problema i urusavanja integriteta skole.
Одговори | Одговори уз цитат | Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи