ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

У Високој пословној школи у Блацу траже смену директора

Део запослених у Високој пословној школи у Блацу, чланови Синдиката образовања Србије ступили су у штрајк, захтевајући оставку директора Љубише Милачића.

Поновни избор директора Љубише Милачића. део запослених сматра незаконитим и оптужују га - за игнорисање надлежности стручних органа, фалсификовање службених исправа, стицање противправне користи, мобинг, уцене и отказивање уговора о раду.

Протест запослених у Високој пословној школи у Блацу
Протест запослених у Високој пословној школи у Блацу

У руководству школе одбацују те оптужбе и кажу да, упркос штрајку, школа ради нормално.

Валентина Илић, председница Синдиката образовања Србије каже: "Кривичне пријаве, колико сам ја схватила, првостепене су одбачене, па се ишло на другостепено процесуирање, нису кривичне пријаве одбачене. Зато ми тражимо детаљну инспекцију. Што се тиче избора самог директора, ја ту не бих давала коментар, ту је просветна инспекција, која треба да дође овде и да спроведе истрагу на основу чега, како је изабран, да ли је регуларно изабран, да ли је било других људи који су конкурисали."

"Директор је изабран, значи завршен је процес избора директора и руководства школе пре месец дана, директор је изабран на нови трогодишњи мандат, који му почиње првог октобра 2018. године, тако да морате да ми кажете да ли су захтеви основани , ако је неко изабран пре месец дана , где је имао право да. Још једна веома битна ствар, од два кандидата, ти који су били противкандидати, данас су они у штрајку, мада морам да кажем да је он добио једногласно избор за директора," објашњава Бојан Коцић, помоћник директора ВПШ у Блацу

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи