ПОНОСНИ СМО ЧЛАНОВИ:

p3i3690

НАША НОВА ИЗДАЊА

унесите појам претраге:

Наш нови број рачуна:

325-9500600027429-19

РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

АКТУЕЛНО:

ПОЛИТИКА

Михајловић: Јефтине станове могли би да очекују и просветари

среда, 30.05.2018. у 10:14
Зорана Михајловић (Фото Танјуг)

 

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да би градња јефтиних станова од следеће године могла да буде проширена и на просветаре и лекаре.

Она је подсетила да ће ове године почети градња на пет локација за припаднике снага безбедности и да у августу почињу грађевински радови у три града, а месец дана касније у преостала два.

Појаснила је да је за изградњу зграде потребно око годину дана, али да се зато почиње са градњом истовремено на више локација. Станови ће се градити у Нишу, Краљеву, Врању, Београду, Новом Саду.

„Имамо припремљене локације у још 10 градова. Следеће године би могли да очекујемо проширење овог модела и на друге групе као што су просветари или лекари”, рекла је Михајловић за ТВ Прва.

Појашњава да је важно да постоји модел који функционише, да је држава имала довољно новца и сигурност у буџету да може да покрене овакав пројекат за 1.500 станова.

У плану је, како је рекла, до 2020. године изградња 5.000 станова.

„Определили смо се за службе безбедности јер раде посао од националног значаја, не кажем да лекари и просветари не раде важан посао. То су људи који претходних 20 -30 година нису могли да реше свој стамбени проблем”, нагласила је она.

Упитана да ли ће министар одлучивати о ранг листи она је рекла да ранг листа не постоји. Те станове људи плаћају, то нису социјални станови, додала је она. (Танјуг)