РАДНО-ПРАВНА ЗАШТИТА

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ПРЕ НЕГО ШТО СЕ ОБРАТИТЕ НАШОЈ СТРУЧНОЈ САРАДНИЦИ ЗА РАДНО-ПРАВНУ ЗАШТИТУ, Г-ЂИЦИ НИКОЛИНИ МАЉКОВИЋ, МОЛИМО ВАС ДА :

 1. СЕ ПРВО ОБРАТИТЕ СЕКРЕТАРУ ВАШЕ УСТАНОВЕ ЗА ПОМОЋ, КАО И ПРЕДСЕДНИКУ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ,
 2. ПОТОМ:
  • ПОГЛЕДАТЕ: ЗАКОН О РАДУ,
  • АКТУЕЛНЕ ЗАКОНЕ ВЕЗАНЕ ЗА ПРОСВЕТУ: http://www.mpn.gov.rs/dokumenta-i-propisi/zakonski-okvir/ И ТО:
   1. ЗАКОН О ОСНОВАМА СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА,
   2. ЗАКОН О ПРЕДШКОЛСКОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ,
   3. ЗАКОН О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ,
   4. ЗАКОН О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ,
   5. ЗАКОН О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ,
   6. ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ
  • УПОЗНАТЕ СЕ СА ОДРЕДБАМА ПОЈЕДИНАЧНИХ И ПОСЕБНИХ КОЛЕКТИВНИХ УГОВОРА,
  • СЕ УПОЗНАТЕ СА ОДРЕДБАМА АКТУЕЛНИХ ПРАВИЛНИКА.

СВАКАКО ВАМ СТОЈИ НА РАСПОЛАГАЊУ ПОМОЋ И КОНСУЛТАЦИЈА ПО СВИМ РАДНО-ПРАВНИМ ПИТАЊИМА КОД НИКОЛИНЕ МАЉКОВИЋ У ПЕРИОДУ ОД 9 ДО 15 ЧАСОВА, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА.

Коментари   

+1 #4 Duška 08-06-2017 21:56
Poštovana, kome da se obratim kada znam da se krije radno mesto, tj. nije prikazano na listi u sistemu Dositej?
Цитат
0 #3 Medžid Alibašić 29-03-2017 10:10
OŠ"Dr Ibrahim Bakić" Tutin. Imamo problem visine naknade putnih troškova radnika za odlazak na posao i povratak sa posla.Lokalna samouprava opštine Tutin radnicima svih škola na teritoriji opštine Tutin priznaje pravo i isplaćuje 80% od cene karte u javnom saobraćaju a ne 100% kako u svim pozitivnim zakonskim propisima stoji da je poslodavac dužan da radniku koji ne koristi sopstveni prevoz škole isplati naknadu putnih troškova za dolazak na posao i povratak sa posla u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju.Direktor škole se pismenim zahtevom dopisom obratio lokalnoj samoupravi da se radnicima isplaćuje 100% umesto 80% na šta su se oni potpuno oglušili bez ikakvog odgovora ni pismenog ni usmenog.
Mi smo spisak za novembar poslali u visini od 100% oni su samo ukupan iznos spiska umanjili za 20% i preostali iznos nam prebacili na tek. rn. škole koja je posle uradilanovi obračun na 80% i ispaltila radnicima.radi se o planinskoj školi sa 7 izd. odeljenja udalj. od 5 do 15 km.
Цитат
+1 #2 ROSOS 02-03-2017 12:13
Kolega Rifate,
Koliko smo upoznati, Vama je odgovoreno putem e-maila, u svakom slučaju se javite telefonom Nikolini za više informacija
Цитат
0 #1 rifat 02-03-2017 10:38
Radio sam 22 godine u Crnoj Gori od 1981 do 2003 godine u srednjoj školi. Od 2003 radim u Medicinskoj školi u Novom Pazaru. Usvajanjem zakona o radu 2014 godine ne priznaje mi se minuli rad. Ova odredba nema ni u kolektivnom ugovoru ni u zakonu o radu. Ja sam prešao da radim u Novi Pazar kada je bila jedinstvena država.Zajednica Srbije i Crne Gore i uvek sam radio u obrazovanju. U nekim školama je ovo pravo priznato. Sekretar u Medicinskoj školi je radio u ugositeljstvu pre i rukovodi se time da je sebe odbio minuli rad pa treba i mene. Mislim da nije isto. Molim Vas da mi date odgovor koja su moja prava, jer sam član vašeg sindikata.
Цитат

Додaj коментар


Сигурносни код
Освежи