ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА

 

Прошло је више од месец дана од како је Влада донела закључак о исплати једнократне помоћи запосленима у образовању у износу од 10 хиљада динара. Иако је комплетан образовни систем функционисао у последње две године у време пандемије, помоћ је селективно исплаћена, јер је нису добили сви запослени у просвети.

Запосленима у предшколским установама, који су поднели огроман терет у периоду пандемије, Влада није наменила помоћ, већ само онима који нису добили ништа од локалне самоуправе. Синдикат образовања Србије је тражио да се једнократна помоћ исплати свим запосленима у просвети од предшколског до високог образовања, без обзира  са ког нивоа се финансира. Међутим, помоћ још увек није исплаћена у бројним локалним самоуправама, због тога што је Влада дала „препоруку“ локалу да се помоћ исплати.

Због свега наведеног, Синдикат образовања Србије тражи од Владе Републике Србије да се под хитно донесе одговарајућа одлука која ће обавезати све локалне самоуправе да исплате наведену једнократну помоћ запосленима у предшколским установама, као делу просветног система од изузетног значаја.

 

ПРЕДСЕДНИЦА
Мр Валентина Илић

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ