студентски стандард

МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
МЛАДЕНУ ШАРЧЕВИЋУ

Обраћамо Вам се у име запослених у Студентском стандарду, а у циљу упознавања са проблемима у овој делатности и са захтевом да се хитно крене у њихово решавање.

Према најавама Социјално-економског савета и представника власти доћи ће до повећања минималне цене рада и повећања зарада запослених у јавном сектору.

Због структуре запослених у установама стандарда (више од 80% запослених са IV и нижим степеном стручне спреме), као и због система коефицијената који није исти за све запослене у Студентском стандарду (установе са 40 и више радних јединица и установе са мање од 40 радних јединица) доћи ћемо у ситуацију да и онако урушен систем коефицијената додатно урушимо. Узимајући у обзир и цену рада у установама Студентског стандарда која је нижа у односу на цену рада запослених у образовању скоро сви запослени са IV и нижим степеном стручне спреме примају минималну зараду.

Одбор делатности ученичког и студентског стандарда захтева да се цена рада у студентском стандарду изједначи са ценом рада у основним и средњим школама и домовима ученика.

У вези са тим, Синдикат образовања Србије тражи хитан састанак са ресорним Министарством.

Председник одбора делатности ученичког и студентског стандарда РО СОС-а
Ђорђевић Данијел
Председница
Мр Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ