У УТОРАК 27. АВГУСТА, У БЕОГРАДУ СУ ОДРЖАНЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ОБРАЗОВАЊА СРБИЈЕ.

НА СЕДНИЦИ ПРЕДСЕДНИШТВА СУ РАЗМАТРАНИ АКТУЕЛНИ ПРОБЛЕМИ У ОБРАЗОВАЊУ, УТВРЂЕНИ ТЕРМИНИ НАРЕДНИХ СЕМИНАРА ПО ПРОЈЕКТУ СА ШВЕДСКИМ СИНДИКАТОМ И ДОГОВОРЕНИ ДЕТАЉИ У ВЕЗИ СА ПРЕДСТОЈЕЋИМ СПОРТСКИМ СУСРЕТИМА НА ТАРИ.

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ЈЕ РАЗМАТРАО СТАЊЕ У ПРОСВЕТИ И У ВЕЗИ СА ТИМ ДОГОВОРЕНО ЈЕ ДА СЕ РЕСОРНОМ МИНИСТАРСТВУ УПУТИ ЗАХТЕВ ЗА ПОЧЕТАК ПРЕГОВОРА О ПКУ ЗА СТУДЕНТСКИ СТАНДАРД И ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ, КАО И ДА ВЛАДА ЗВАНИЧНО ОДГОВОРИ НА ПИТАЊЕ О ДАЉИМ АКТИВНОСТИМА НА ИЗРАДИ ПЛАТНИХ ГРУПА И РАЗРЕДА.

У ПЛАНУ РАДА, РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ ЈУБИЛАРНИ ДВЕСТОТИ БРОЈ ЛИСТА „СИНДИКАЛНО ПЕРО“ И ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА 5. ОКТОБАР.

НА СЕДНИЦИ НИЈЕ ДОНЕТА ОДЛУКА О ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА НА ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, АЛИ ЋЕ СИНДИКАТ ПРАТИТИ РАД РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА, НАСТАВИТИ ПРЕГОВОРЕ И АКО БУДЕ ПОТРЕБНО ДОНЕТИ ОДГОВАРАЈУЋЕ ОДЛУКЕ О ШТРАЈКУ.


СЕДНИЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА СУ ПРИСУСТВОВАЛИ И ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, БОЈАН ТУБИЋ И БРАНИСЛАВ ЈЕРЕМИЋ. ОНИ СУ ДАЛИ КРАЋУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ФОРМИРАЊА АКАДЕМИЈА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА И ОДГОВАРАЛИ НА ПИТАЊА ЧЛАНОВА ОДБОРА.