ОДРЖАНИ 3. СПОРТСКИ СУСРЕТИ СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ, НАУЦИ И КУЛТУРИ ВОЈВОДИНЕ

Бања Јунаковић, Апатин, 24. – 26.05.2019. године

У пријатном амбијенту и доброј организацији Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине, у близини Апатина, у Бањи Јунаковић, од 24. до 26. маја 2019. године, одржани су 3. Спортски сусрети запослених у образовању, науци и култури Војводине.

На овогодишњој спортској манифестацији учествовало је укупно 11 спортских екипа из Војводине са 260 такмичара.

Учешће на овим 3. по реду синдикалним спортским играма узела је и спортска екипа Uniunea Judeteana C.N.S.L.R. Fratia Hunedoara из Румуније и ÉSZT – Dél-alföldi Regionális Szervezete из Мађарске.

У фер и коректним, али борбеним играма у екипним спортовима надметали су се такмичари у: малом фудбалу, одбојци, баскету, стоном-тенису, куглању, шаху, пикаду, надвлачењу конопца, као и појединачним: тенису и пливању.

Пре додела награда, председница СОНК-а Војводине Ђурђица Црвенко, уз честитке такмичарима и срдачне речи велике захвалности свим учесницима, уручила је захвалнице награђенима за допринос, подршку и учешће на Спортским сусретима запослених у образовању, науци и култури Војводине.

Спортске сусрете је и ове године својим присуством увеличала преседница СОС-а, мр Валентина Илић, и том приликом похвалила организаторе и изразила задовољство великим одзивом такмичара и успешно реализованој спортској манифестацији.

Поред председнице СОС-а мр Валентине Илић били су Николина Маљковић, правница СОС-а и Миодраг-Мића Камперелић, секретар СОС-а.

Свеукупни победник овогодишњих синдикално спортских сусрета је Природно-математички факултет из Новог Сада. Друго место је освојио Општински одбор Стара Пазова, док је на трећем месту била екипа „Студентски центар“ Нови Сад.

Спортско-рекреативни програм завршен је доделом медаља, диплома и пехара побединицима у спортским такмичењима, и испраћен забавним програмом.

У оквиру свечаности,  поводом  30 година  постојања  ÉSZT  –  Dél-alföldi Regionális Szervezete из Мађарске и Конгреса ÉSZT, који ће се одржати у уторак-28.05.2019. године у Будимпешти, Veres Mihály  је уручио признање Карачоњи Јожефу за вишегодишњи рад у оквиру ДКМТ на унапређењу образовања.

СОНК Војводине честита свим учесницима – спортистима рекреативцима на учешћу и оствареним спортским резултатима и посебно се захваљује Јовану Вукчевићу, начелнику Школске управе за јужнобачки и сремски округ – Нови Сад, на подршци и учешћу на овим спортским сусретима.

Галерију фотографија погледајте овде