Синдикат управе Србије, Синдикат образовања Србије, Синдикат културе Србије и Синдикат запослених у научноистраживачкој делатности Србије у четвртак 4. новембра 2021. године у 12 сати, организују јавни скуп испред зграде Владе Републике Србије у циљу исказивања незадовољства материјално – социјалним положајем запослених.

Синдикати који представљају више од половине запослених у јавном сектору, траже започињање социјалног дијалога и решавање кључних проблема у друштвеним делатностима. Тражимо повећање зарада од 15%, исплату топлог оброка и регреса, исплату свих накнада предвиђених колективним уговорима. Повећање минималне зараде од 9,4% у наредној години додатно нарушава систем коефицијената и однос плата у друштвеним делатностима. Повећање цене рада од 15% које тражимо, само делимично исправља неправду и нелогичност у платама, јер огроман број запослених прима минималац.

Први и најважнији захтев синдиката је успостављање социјалног дијалога, јер већ дуги низ година синдикати не учествују у преговорима о буџету и не могу исказати своје предлоге и аргументе.

 

Синдикат управе Србије
Слађан Бобић

Синдикат образовања Србије
мр Валентина Илић

Синдикат културе Србије
Драгана Ђорђевић

Синдикат запослених у научноистраживачкој делатности Србије
Ђурђица Јововић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ