САСТАНАК СА НАЧЕЛНИЦОМ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Дана 31.јануара 2020.године одржан је састанак са начелницом за ученички и студентски стандард Министарства просвете, Марином Хасановић.

Испред Синдиката образовања Србије састанку су присуствовали председница Валентина Илић и председник одбора делатности Данијел Ђорђевић.

Разматрано је питање запошљавања на упражњенин радним местима, а до максималног броја запослених која се финансирају из буџета Републике Србије. Увидом у тренутно стање у установама ученичког стандарда на упражњеним радним местима са уговором на одређено време тренутно ради 178 извршилаца, док у студентском стандарду њих има 184. Начелница ће у току следеће недеље са министром договорити даље кораке у расписивању конкурса у установама ученичког и студентског стандарда. Договорено је формирање радне групе која ће пратити расписивање и спровођење конкурса.

На састанку смо поставили питање о средњим школама са домовима ученика којих у Србији има 29. Обавеза тих школа је да своје запослене у дому ученика који раде по уговорима на одређено, а испуњавају услове по упутству које је послао министар просвете основним и средњим школама, пријаве радним подгрупама ради расписивања конкурса.

Начелници смо поновили и друге проблеме на које Синдикат образовања Србије указује, а тичу се изједначавања цене рада и корекцији коефицијената.