У петак, 18. марта Синдикат образовања Србије ће бити домаћин састанку партнера ProTeach пројекта који се финансира у оквиру програма Erazmus +. Читав концепт пројекта је усмерен на успостављање снажног регионалног партнерства са значајним утицајем који може да допринесе осигурању квалитета школског образовања на регионалном нивоу у суочавању са изазовима COVID -19.

Партнери у пројекту су, поред Синдиката образовања Србије (SOS) –  Бугарски синдикат учитеља (SEB – Бугарска) и Федерација слободних синдиката у образовању (FSLI –Румунија).

Главни циљ пројекта је да се подрже наставници у светлу садашњих изазова који су повезани са променама различитих окружења учења (онлине, оффлине, хибридно)

Главна иновација коју ће пројекат донети образовним системима у Србији, Румунији и Бугарској је менторски теоретски и практични модел који ће бити примењен у процесу професионалног развоја педагошких специјалиста.

Током пројекта ће се обучити наставници – ментори, коији ће користити модел са пилот групом од 60 наставника. Након пилотирања менторског модела, он ће бити дисеминиран свим члановима три синдиката, што је преко 250.000 наставника.

За контакт са Синдикатом образовања Србије: Валентина Илић, председницa.

Веб сајт пројекта:  https://proteach.info