Више стотина просветних радника, родитеља и ученика окупило се јуче у “пет до 12” на смедеревском Тргу Републике како би изразили протест и солидарност са Радосавом Пантићем, професором математике у Техничко-технолошкој и пољопривредној школи “Деспот Ђурађ”, који је супеднован са радног места и против њега се води дисциплински поступак након што је ученику који је ометао час одузео телефон после чега је дошло до међусобног гурања у „ борби“ за мобилни. Скуп су оранизовали ГСПРС “Независност” и Градски одбор Синдиката образовања Србије у Смедереву.

Протесту су присуствовале председница СОС Валентина Илић и председница УГС ”Независност” Чеданка Андрић, које су се и обратиле учесницима. Након обраћања организатора протеста, учесници су кренули у протестну шетњу центром града и вратили се на централни градски трг.

Организатори протеста раније су најавили да је последњи случај у смедеревској школи само „ кап у чаши“, те да протестом желе да скрену пажњу на све просветне раднике у Србији којима се свакодневно дешавају сличне ситуације.
Између осталог навели су да је колега Пантић само још једна у низу жртава оваквог образовног система који се окренуо против оних који су носиоци образовања – просветних радника.