ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИЦА АНА БРНАБИЋ

 

Дана 2. 2. 2021. године у ОШ „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу ученица је ножем повредила наставницу математике и физике. Синдикат образовања Србије је 9. фебруара 2021. одржао у поменутој школи синдикални састанак поводом немилог догађаја. Састанку је онлајн присуствовала и повређена наставница.

Подсећамо Вас да сте почетком децембра 2019.године при Влади РС формирали радну групу за борбу против насиља у којој су били укључени сви релевантни представници друштвених интересних сфера као и невладиних организација.

Синдикат образовања Србије тражи хитно активирање радне групе, јер је неопростиво да су просветни радници изложени било ком виду насиља како од ученика, тако и од родитеља и директора.

Свесни сте лошег материјалног положаја наше струке, социјалног и професионалног урушавања угледа као и борбе за достојанство професије која је часно посвећена ученицима, родитељима и целокупној заједници.

У последњих годину дана, у никад доживљеним условима затварања породице, изолације и пресије од заражавања ЦОВИД 19, образовни процес у Србији се уз максимални напор запослених одржао, на свим нивоима образовања, од предшколског, основног, средњег, високог, уз рад ученичких и студентских домова. Ванредна ситуација је сигурно оставила последице на здравље како ђака и студената, тако и свих запослених у просвети.

Синдикат образовања Србије
Мр Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ