– МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ
– РАДНА ГРУПА ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

 

Синдикат образовања Србије се већ годинама залаже да делатност предшколског васпитања и образовања, као саставни део система образовања, буде уважено у сваком смислу као први и основни корак у образовању наше деце.

У периоду реформе образовања, држава је прописала ниво квалификација за ову делатност и тако мотивисала запослене да се дошколују на бројним факултетима са одговарајућим програмима. Међутим, мало је локалних самоуправа које су признале нове коефицијенте за све оне који су уложили труд и средства да би стекла седми степен стручности.

С обзиром на то да се делатност предшколства финансира на локалу, Синдикат образовања Србије од вас тражи да се свима који су се дошколовали, признају коефицијенти у свим локалним самоуправама без изузетака.

Такође, тражимо и изједначавање зарада за све у систему предшколског васпитања и образовања, повећање броја стручних сарадника и повећање додатка за вође група у предшколским установама на 7%.

Синдикат образовања Србије сматра да ћемо на овај начин спречити одлив кадрова из делатности и обезбедити квалитетно васпитање и образовање за најмлађе, на којима се заснива будућност наше земље.

ПРЕДСЕДНИЦА
Мр Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ