У периоду од 13 – 17. јуна 2022. године група од 7 представника Савеза самосталних синдиката Србије реализовала је студијску посету Шведској. Групу је чинило 6 представника Секције младих СССС и то: Бојан Кандић, члан Извршног одбора СМ СССС, из СМ ССС Трстеника; Милош Сувајац, из СМ ССС Суботице; Никола Бобић, СМ ССС Ниша, Немања Ристовић, испред младих у Синдикату образовања Србије, Гордана Бубуљ, представница младих СС радника у енергетици Србије и Мина Мићановић, испред СМ Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије. Посета је део пројекта „Развој Секције младих СССС“ који подржава шведски Улоф Палме Центар па је седма особа била координаторка Пројекта у СССС, Бојана Бијеловић Босанац.

Прва два дана посете одвијала су се у Образовном центру Руно, 50-ак километара од Стокхолма. Руно je партнерска организација СССС у овом пројекту и организатор посете. Школу су основали и њиме управљају Савез синдиката Шведске ЛО и Организација за образовање радника АБФ. Неки од објеката грађени су путем радничког самоорганизовања од 1930-их као тзв. ’Folkets hus’ или домови културе/месне заједнице. Ту су се радници окупљали, разговарали, делили идеје и одвијали су се културни садржаји. Наши „домаћини“, који су са нама били у готово сваком тренутку, су едукатори Руно школе Андерс Дал и Ан-Мари Шварц, координаторка пројекта са шведске стране.

Акценат почетка посете је био на неформалном отпочињању разговора са младима, нпр. ученицима или студентима за које Синдикат организује инфо-сесију/радионицу о радним правима или улози синдиката (тзв. ‘ајсбрејкери’ за рад са групом). Свако од учесника је прво графички а потом усмено, представио другог учесника/учесницу. На тај начин се учесници упознају у неформалној и опуштеној атмосфери.

У групама су потом учесници из Србије дефинисали по три критеријума како синдикате учинити успешнијим, а касније су сви заједно о томе дискутовали да би избор сузили на укупно три најважнија.

Андерс Дал, едукатор из Руно школе је представио модел шведског политичког система и социјалног дијалога.

Што се тиче политичког система, у Парламенту је тренутно 7 већих странака међу којима највише мандата – 100 – има Социјалдемократска странка (СД). Тесна већина од само једног посланика више је узрок зашто је обављено чак 5 гласања за избор Владе. Из редова СД изгласана је прва жена на челу Владе у Шведској.

Шведска има судове рада. У њима Влада одређује три члана, а по два послодавци и синдикати. Радници који нису чланови синдиката радне спорове решавају у грађанским споровима пред редовним судовима, који не примењују увек радно-правне прописе.

Од грађанских ратова на подручју бивше Југославије Шведска омогућава само легално усељавање, што је поново утврђено великим имигрантским таласом 2015. Радници имигранти морају имати једнаке услове за живот и рад као рођени Швеђани; њихов рад не сме подрити услове рада и зараде Швеђана а сви морају знати и шведски језик.

Три главна закона донета у периоду од 1974 – 1980 (и даље важећи уз мање измене), и Закон о спречавању дискриминације из 2009. су оквир за социјални дијалог у којем Влада – не може да учествује.

За разлику од социјалног дијалога у Србији, преговори се одвијају искључиво између удружења послодаваца и синдиката. Стопа учлањености на обе стране је око 80%[1] што  преговарачке стране чини изузетно репрезентативним и ниједна страна Влади не дозвољава да наметне њене интересе. Шведска нема минималну зараду на националном нивоу већ се о заради преговара секторски. Штрајк се може организовати једино уколико колективни уговор није на снази. Истовремено штрајкачки фондови су изузетно јаки (мере се стотинама милиона па и милијардама евра) те радници могу издржати без зарада и неколико месеци у штрајку. Покривеност колективним уговорима у Шведској је око 90%. За послодавце је локаут забрањен док важи КУ. Припреме за колективне преговоре су опсежне а процес траје и до 6 месеци, стога синдикати у Руно школи интензивно образују своје активисте.

У Руно школи се током предавања користе и разни алати за разоноду, тако је учесницима дозвољено да користе током рада анти-стрес лоптице, масажере за стопала или столицу, музику током пауза, да боје мандале или цртају, итд. Цео образовни центар је испуњен ликовним радовима и поседује око 700 уметничких дела, највише слика. У Школи је пре пандемије била у функцији и позорница-театар пошто се сматра да је учење боље ако се упија свим чулима. Уприличена је и мини-презентација традиционалног шведског инструмента по имену ’keyharp’ (слично гитари/виолини).

 

Oд трећег дана посета се одвијала у престоници Стокхолму, почев од интензивног преподнева у шведском Парламенту. Домаћин је био Денис Бегић, посланик владајуће Социјал-демократске странке. У Шведској је 1889. године тадашњи Савез синдиката ЛО основао Социјал-демократску странку да би имао заступање сопствених интереса у Парламенту. Та веза је и данас веома снажна, те је председник ЛО Шведске у Председништву Странке и утиче на одлуке. Око половине чланова ЛО данас гласа за СД, док је до 1990-их тај проценат ишао и до 90%. Наиме, до 1991. године је сваки члан ЛО аутоматски постајао члан и СД!

И сам Бегић је у Парламент изабран из редова синдиката, и на недељном нивоу са њима има консултације. Сматра да је управо та изворна веза са радницима основна линија одбране од фашизма и решавања класних сукоба пре прерастања у веће кризе.

Слева: Немања Ристовић, Бојана Бијеловић Босанац, Гордана Бубуљ, Денис Бегић, Мина Мићановић, Никола Бобић, Бојан Кандић, Милош Сувајац

У веома отвореном и садржајном разговору са представницима Секције младих СССС износио је ставове о предстојећим парламентарним изборима у Шведској заказаним за септембар 2022. године. Држава је уставна парламентарна монархија[1]. Самој СД странци много значи одржавање веза са ЛО синдикатом због превирања и јачаања спољно-политичких тензија услед рата у Украјини. Упозорио је да сада први пут после 200 година Шведска напушта традиционалну неутралност (апликација у НАТО Савез) и повећаће бојни буџет, науштрб развојне помоћи земљама у развоју. Он сам доста прати ситуацију на Западном Балкану, са фокусом на Босну и Херцеговину. Изнео је запажања из покушаја успостављања привредних веза са предузећима у овој земљи, која нису реализована због корупције те сматра да треба решавати тај системски проблем. Са странкама у Србији нема институционалне сарадње али предлаже да је успоставе синдикати и странке социјалдемократске оријентације.

У Парламенту смо обишли тзв. Женску собу, посвећену боркињама за женска права и собу посвећену великанима шведске дипломатије који су помагали одржање мира у свету током 20. века.

Након дана у Парламенту разговарали смо са представницима Омладине Социјал-демократа (на шведском скраћеница ССУ). С обзиром на предстојеће изборе осећали смо се као у кошници, велики број младих је интензивно радио на комуникацијама са члановима и њиховом активирању у мрежи. Оно што се може научити и применити у Србији је – заразни ентузијазам. Млади су много више него у Србији укључени у политику и сматрају да их се одлуке политичара тичу. Веома рано почињу да буду активни у ССУ, већ од 17–18. године. Са нама су разговарали синдикални омбудсман у странци Јеспер и међународни секретар ССУ Кристофер Линдвал. Известили су да је у априлу ове године постигнут историјски договор ЛО и Социјалдемократа о подизању сарадње на виши ниво. До сада је сарадња зависила од односа лидера странке и лидера синдиката на локалном нивоу и није била обавезна. Од априла је 26 синдикалних лидера укључено у рад ССУ. Један од четири тада постигнута циља је Омладину СД обавезао да „30% чланова ССУ до 2025. године постане члан/-ица и ЛО“.

Илустрација области у којима се ССУ ангажује

ССУ се обавезује да пружи административну и логистичку помоћ ЛО приликом колективних преговора са послодавцима, у којима међутим не може и да учествује. За младе Швеђане је систем неспојивости странака и синдиката какав имамо у Србији – необичан. Омладина није засебно правно лице већ делује у оквиру СД, али су јој поверене многе дужности међу којима и управљање Политичким образовним центром (кампус попут Руно школе) и друге, из чега се финансира рад ССУ.

Истовремено треба рећи да нису сви синдикати у Шведској присталице система сарадње политичких странака и синдиката. То су нпр ТЦО, синдикат академски образованих грађана, и синдикат САЦО, синдикат ‘белих крагни’ (административни, канцеларијски службеници угл.). ЛО, Савез синдиката, је организација 14 гранских синдиката ‘плавих крагни’.

Секретар ССУ Кристофер је као можда највећи успех ССУ издвојио што су иницирали да владајућа СД призна Палестину, након чега је и шведски парламент учинио исто, а настављају бројне мировне и политичке пројекте у Палестини, Западној Сахари, Белорусији и широм света.

Од Првог маја учланили су чак 4,000 нових младих чланова у ССУ и 50 нових волонтера. Сваком од њих се поклања адекватна пажња и шаље инфо-материјал. Циљ је да нови чланови буду мобилисани за излазак на септембарске изборе, пошто ће чак 25% свих гласача ове године први пут имати право гласа. Свака четврта особа на изборној листи СД мора бити млађа од 35 година.

У главној канцеларији ССУ

У истој згради налазе се просторије и Међународног центра Улоф Палме, па је следећи састанак био са генералном секретарком Палме Центра, Аном Сундстром. Изнела је активности Палме центра широм света кроз развојну помоћ. Њихов фокус је на борби за демократију, праведан и инклузиван свет, мир и безбедност. Демократски дефицит је приметан у свету у последњих двадесетак година, и посебно у последњој деценији. Простор за грађанско друштво се смањује, државе напуштају међународне споразуме и обавезе. Глобално је несигурност све јача, што подрива и напоре да се зауставе климатске промене док Палме центар промовише праведну транзицију. На ову тему покренули су први студијски програм у Србији.

Последњи састанак четвртог дана посете је био са међународном секретарком организације АБФ, Линеом. AБФ су као Удружење за образпвање радника 1912. основали ЛО, СД и Савез шведских задруга. Бави се (самоорганизовањем) радника у студијске групе, осмишљавањем и пружањем обука за раднике. Од 10 удружења за образовање, само АБФ је повезан са радницима. Примењује се метод народног образовања, дељења знања које свако од нас поседује и не стиче се лиценца или сертификат. У питању су знања потребна за преквалификацију на нова занимања, или „Све о синдикату“ 1, 2, и 3; Како утицати на локалне политике; „Рад преко платформи“ или курсеви језика (шведски за странце или шпански за Швеђане), пчеларење и друго. Доста раде и са пензионерима на смањењу дигиталног јаза, обучавају их да користе дигиталне алате и мобилне телефоне.

Као и остале организације које смо посетили и АБФ има пројекте у региону Западног Балкана а организација са којом сарађује у Србији је А11 – Иницијатива за економска и социјална права.

Ван програма, у неформалном разговору смо се срели и са претходним премијером Шведске, Стефаном Левеном. Он је као лидер синдиката ИФ Метал постао председник СД и потом премијер, осведочени пријатељ међународног синдикалног покрета.

Последњи дан студијске посете СМ СССС Шведској је готово у целости био у просторијама Савеза синдиката ЛО. На почетку су нам се обратиле Сандра Данијелсон и њена колегиница из Младих ЛО-а. Представиле су ЛО: Савез чини 14 гранских синдиката и по један представник сваког од тих је у Председништву те заједнички управљају ЛО-ом. ЛО има и 10 регионалних организација (дистрикта) и представнике на тим нивоима. Укупан број чланова је 1,4 милиона радника. Што се тиче младих, постоји Секција на националном нивоу, и на регионалним ниовима. Представнице Младих ЛО су истакле да грански синдикати дефинишу области и питања којима ће се бавити, те Секција младих ЛО није самостална у раду. Удео младих у чланству ЛО је 25% односно 450 000 а као „млади“ могу постати већ од 13 година, па до 30.

Активности које Млади ЛО спроводе су:

  1. информисање у школама као најважнија; спроводи се за младе од 16 – 19 година у средњим стручним школама. Одговорност за стручни део предавања је на одговарајућем секторском, гранском синдикату. Као и у Србији, изазов је обезбедити одобрење директора за улазак у школе. Зато се Секција младих најављује унапред, на почетку школске године. Активисти који одлазе у школе примају за то накнаду.
  2. Сарадња са ССУ
  3. Годишња Конференција свих младих из Секције младих ЛО (одржава се у Руно центру)
  4. „Летња кампања“ – припрема се унапред и траје током летњих месеци када многи млади из стручних школа излазе на тржиште рада, или остали раде привремене послове. Знајући да млади нису информисани унапред о својим радним правима и да их послодавци израбљују, малтретирају, па и злостављају, Млади ЛО имају бесплатну телефонску линију за савете. Током лета обилазе ‘терен’ и деле флајере а то је око 30 000 радних места и огроман број младих радника тако сазнаје за синдикат.

Искуства ЛО младих говоре да је непосредан контакт и упознавање изузетно значајно, јер као и у Србији млади обично о синдикатима размишљају као организацији за старије. Зато у теренски обилазак одлазе млади синдикални активисти који разумеју бриге својих вршњака.

Паралела са Србијом постоји и у томе да млади за одсуство са посла ради обука на синдикалне теме имају плаћено одсуство; међутим у Шведској ЛО Млади плаћају дневницу онима који су плаћени по сату а добровољно одсуствују са рада ради обука о: фашизму тј његовом спречавању и феминизму. На тај начин постижу да се млади равномерно упознају и са политичким и идеолошким деловањем ЛО и спречава јачање деснице међу радницима.

Многи грански синдикати дају право бесплатног чланства ученицима, чиме стичу право на информисање, саветовање, учешће у разним активностима Секције младих; а када се запосле Синдикат их позива да се учлане. Насупрот устаљеном мишљењу, чланарина није обухваћена социјалним осигурањем већ се посебно плаћа. Износи чланарина нису идентични и зависе од висине зараде.

Последњи састанак је био са шефицом Међународног одељења ЛО, Осом Торнлунд. Детаљно је упознала групу са деловањем ЛО у иностранству, кроз деловање у Међународној и Европској конфедерацији синдиката; Међународној организацији рада, Улоф Палме Центру, програму „Union2Union“ у оквиру којих су подржане и неке активности за Секције СССС[1], као и ангажовање на развоју социјалне димензије ЕУ, борбе против климатских промена и за одрживи развој, реализација циљева УН Агенде 2030 итд. Кратко је представила налазе Глобалног индекса права МКС за 2021. по коме се у чак 87% држава света крши право на штрајк; у 79% држава се крши право на колективно преговарање; а у 74% се радницима не осигурава право да оснују синдикат или му се прикључе…

Истакла је да у Шведској сматрају да синдикати у другим државама углавном раде на одбрани радних места и имају протекционистички став. Са друге стране не раде довољно на припреми фондова за целоживотно учење и одвијање (праведне) енергетске транзиције.

Значајан фокус деловања ЛО у целом свету је на глобалним ланцима снабдевања (поменути су нпр H&M, IKEA…). Посвећује се посебна пажња уградњи минималних стандарда људских и радних права у тим ланцима широм света. Кина и њен економско-политички пројекат „Нови пут свиле“ су виђени као претња Европској унији и њеним чланицама, у геополитичком и безбедносном смислу. Истовремено виде куповину компанија од стране Кине као индустријску шпијунажу, подривање достигнутог нивоа права и обавеза за раднике и послодавце у Европи и шире, чему је делимичан узрок и изостанак демократских, слободних синдиката у Кини.

На крају посете уприличена је кратка шетња кроз историју радничког покрета Шведске у неколико улица у окружењу ЛО, где су смештене све организације важне за раднике. ЛО је своју зграду купио још  1926. године и место је бројних историјских договора и догађаја. У парку преко пута ЛО подигнут је споменик Хјалмару Брантингу, првом социјалдемократском премијеру који је био обожаван али и оспораван због свог буржоаског порекла. У дворишту оближње цркве је гроб премијера Улофа Палмеа, страдалом у атентату 1986. године.

[1] Ради се о активностима које СССС подноси Међународној конфедерацији синдиката, канцеларији ПЕРК у Сарајеву; Нпр. скуп из октобра 2019. за обе секције https://sindserver.rs/sekcija_mladih.html#

Споменик Брантингу

 

Утиске двоје учесника посете забележене последњег дана можете погледати овде:

Гордана https://www.facebook.com/sekcijamladihSSSS/videos/392920166118996/

Бојан https://www.facebook.com/sekcijamladihSSSS/videos/353665800184353/

 

Извештај припремила
Бојана Бијеловић Босанац