ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
АЛЕКСАДАР ВУЧИЋ

 

 Поштовани председниче,

Ваша јучерашња изјава на јавном сервису о додели помоћи запосленима у социјалној заштити, посебно је погодила запослене у образовању које сте и овог пута заборавили. Иако сте у току предизборне кампање најавили исплату солидарне помоћи  запосленима у просвети, од тог обећања није било ништа.

Просветни радници у предшколским установама, основним и средњим школама, високом образовању и у ученичким и студентским домовима, су у протекле две године, током епидемије ковида 19, дали максималан допринос функционисању образовног система у земљи, у сасвим новом начину одржавања наставе, уз све мере безбедности и додатне обавезе просветних радника према ђацима и студентима.

Поред чињенице да се образовни систем урушава последњих десетак година, да све више младих одлази из земље, да је све мање квалификованих радника који треба да носе образовање, Синдикат образовања Србије као представник запослених, не може мирно да посматра неправду и неће дозволити да се упропасте генерације младих од којих зависи будућност ове земље.

 

ПРЕДСЕДНИЦА
Мр Валентина Илић

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ