ИНФОРМАЦИЈА СА САСТАНКА У МПНТР У ВЕЗИ СА ПОСЕБНИМ КОЛЕКТИВНИМ УГОВОРОМ

 

У понедељак 20. децембра 2021. године одржан је састанак представника МПНТР са репрезентативним синдикатима из образовања у вези са Посебним колективним уговором за основне и средње школе и домове ученика који истиче у марту следеће године. Састанку су поред представника репрезентативних синдиката, присуствовали помоћници министра просвете Милан Пашић, Милош Благојевић и Зоран Костић.

У име Синдиката образовања Србије састанку је присуствовала председница мр Валентина Илић и правник Слободан Лаловић. Председница је предочила да је Синдикат образовања Србије предложио измене и допуне ПКУ које су усвојене на седници Републичког одбора. У веома непријатној атмосфери представници ресорног министарства су изјавили да очекују само закључивање Споразума о продужењу важења постојећег ПКУ и није било разговора о нашем предлогу. Други синдикати нису имали никакве предлоге за измене и допуне ПКУ.

На крају састанка договорено је да се наредни састанак са ресорним министарством одржи у понедељак 27. децембра, а синдикати ће у међувремену одржати два састанка у среду 22 и 24. децембра са темом о ПКУ за основне и средње школе и домове ученика.