ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Познато Вам је да је Влада Републике Србије потписала обавезујући Протокол са репрезентативним синдикатима у октобру 2023. године.

Иако су неке од одредби Протокола реализоване, на званичним састанцима у Влади Републике Србије, али и у медијима нам је предочено да најважније ставке овог обавезујућег Протокола, а које се тичу материјалног статуса неће бити испоштоване.

Наглашавамо да је материјални положај само један од проблема у образовању Републике Србије

Незадовољство запослених у образовању због оваквог развоја ситуације је евидентно и неће се зауставити игнорисањем надлежних институција.

Деценијама урушавано образовање, поштовањем потписаног обавезујућег Протокола са најважнијим институцијама државе, кренуло би у бољем правцу.

Из овог разлога сматрамо да би на заједничком састанку са Вама дошли до конкретних предлога и решења, која би омогућила поштовање потписаног, али и планирање наредних стратешких корака у циљу подизања квалитета рада образовних институција у Србији.

Предлажемо да овом састанку присуствују и представници високообразовних институција и Друштва директора, који су нама потписали Платформу за спас образовања у Србији.

У прилогу Вам достављамо потписани Протокол и поменуту Платформу.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ