Поштовани родитељи,

Све чему смо се надали, у шта смо веровали протеклих година и месеци, очекивали да ћe потписано бити и остварено, пало је у воду.

Документ који је држава и њени највиши представници потписала са нама учитељима, дефинитивно смо сазнали – неће бити реализован.

Ми смо људи који озбиљно раде и који схватају одговорност сваке своје одлуке и сваке речи коју изговоримо у учионици. И баш зато што смо свесни да две године после насиља у Трстенику, и годину и по дана од стравичне трагедије у Рибинкару наша деца и даље улазе у небезбедну школу, одлучни смо да их заштитимо. Штитећи их од насиља ми их штитимо и од лажних обећања, од неиспуњених обавеза, неодржане речи.

Понедељак 16. септембар биће дан када ћемо сви стати и последњи пут упозорити Владу да је дужна да испуњава све своје обавезе, да јој школа и будућност наше деце постану приоритет, а не питање које се сме одлагати из месеца у месец из године у годину. Ми желимо да све те задатке нашег занимања доследно и часно остваримо и знање које имамо да поделимо са вашом децом, зато нам требате ви.

Придружите нам се и будите уз нас и наши савезници у борби за бољу будућност ваше и наше деце. У борби за свој статус боримо се и за квалитетно образовање које ваша деца заслужују.

У понедељак 16. септембра нећемо држати часове у учионици! Држимо велики јавни школски час на трговима!

 

ПРЕУЗМИТЕ САОПШТЕЊЕ