ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИЦА АНА БРНАБИЋ

 

 По званичним информацијама са сајта Владе републике Србије, формиран је Савет за борбу против вршњачког насиља којим ћете ви руководити. У Савету су поред министара унутрашњих послова, правде, здравља, информисања и телекомуникација, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, затим за државну управу и локалну самоуправу, за људска и мањинска права и друштвени дијалог, министар туризма и омладине, представник Министарства просвете, Уницефа, Удружења „Маме су закон” и Центра за несталу и злостављану децу.

Синдикат образовања Србије, као репрезентативни синдикат у свим делатностима образовног система, сматра да у поменути Савет морају бити укључени и представници репрезентативних синдиката, који представљају запослене у установама образовања.

Већ дуги низ година упозоравамо на пораст насиља у школама међу вршњацима, али и према запосленима од стране ученика и родитеља и предлагали смо конкретне мере.

Због тога захтевамо да у Савету за борбу против вршњачког насиља буду и представници репрезентативних синдиката, јер су запослени на свим нивоима образовања од предшколског до високог, најважнији чиниоци у том процесу.

 

ПРЕДСЕДНИЦА
Мр Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ