На позив председника Окружног одбора образовања Пиротског округа Јадрана Николића председница Валентина Илић и секретар Миодраг Камперелић су 29. децембра присуствовали састанку Окружног одбора, одржаног у Већу Савеза самосталних синдиката за град Пирот.

Седници су присуствовали представници из Димитровграда, Пирота, Беле Паланке и Бабушнице, као и домаћин – председник Већа ССС у Пироту Јован Мијалковић.

Колега Јадран Николић, члан РОС и председник Статутарног одбора СОС је ове године стекао је услов за пензију и у складу са одлуком Окружног одбора заказао изборни састанак пре краја 2021. године.

Председница Републичког одбора СОС Валентина Илић је укратко информисала чланове ОО о активностима које Синдикат води, нагласивши рад на ПКУ, али и протест са колегама из других синдиката друштвених делатности.

Пиротски округ није велики, али постоји простор за придобијање, чак и враћање чланства, посебно у самом Пироту. Председница је истакла да борба са другим синдикатима није нимало лака, ни на републичком ни на локалном нивоу, те и да је за то потребна добра и стална комуникација са чланством.

Чланови одбора су за председницу Окружног одбора једногласно изабрали колегиницу Драгану Јовановић, из Млекарске школе у Пироту за мандатни период 2021. – 2026. година. Нова председница Окружног одбора се захвалила на указаном поверењу и рекла да ће дати свој максимум у раду Окружног и Републичког одбора.

Колега Јадран се још једном захвалио на сарадњи свим члановима Окружног одбора и обећао да ће бити увек спреман да помогне новој председници.