У ПОНЕДЕЉАК 23. СЕПТЕМБРА 2019. ГОДИНЕ ОДРЖАНА ЈЕ СЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ОБРАЗОВАЊА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ. СЕДНИЦИ ЈЕ ПРИСУСТВОВАЛА ПРЕДСЕДНИЦА СИНДИКАТА ОБРАЗОВАЊА СРБИЈЕ МР ВАЛЕНТИНА ИЛИЋ И ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА ССС КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЗОРАН ЈЕВТИЋ.

ГЛАВНЕ ТЕМЕ САСТАНКА СУ БИЛИ АКТУЕЛНИ ПРОБЛЕМИ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: ПРОБЛЕМ СА ИСПЛАТОМ ПУТНИХ ТРОШКОВА, РАСПОРЕЂИВАЊЕ ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА, БЛОКАДА РАЧУНА ШКОЛА И ДРУГИ. ПРЕДСЕДНИЦА СИНДИКАТА ОБРАЗОВАЊА СРБИЈЕ ВАЛЕНТИНА ИЛИЋ ЈЕ ИНФОРМИСАЛА ЧЛАНОВЕ ОДБОРА О АКТИВНОСТИМА СИНДИКАТА И О НАЧИНУ РАДА ЦЕНТРАЛНЕ ГРУПЕ ЗА РАСПОРЕЂИВАЊЕ ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА.

НАКОН ШЕСТЕ ПОСЕТЕ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ УСАГЛАСИЛИ СМО СТАВОВЕ И САРАДЊУ И КОНСТАТОВАЛИ ДА СМО НАПРАВИЛИ ЗНАЧАЈНЕ ПОМАКЕ У СПРОВОЂЕЊУ ПОСЕБНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА.

У РАЗГОВОРУ СА НАЧЕЛНИЦОМ ШКОЛСКЕ УПРАВЕ ЈАСМИНОМ ДЕДИЋ У ВЕЗИ СА ПРОБЛЕМИМА ИСПЛАТЕ ПУТНИХ ТРОШКОВА, ВРЕДНОВАЊУ РАДА У ОТЕЖАНИМ УСЛОВИМА (ПЛАНИНСКА СЕЛА) И ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА, ДОГОВОРЕНА ЈЕ ДАЉА САРАДЊА И СЛЕДИ НАМ РАЗГОВОР СА КАНЦЕЛАРИЈОМ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ.