Унија синдиката просветних радника Србије
Синдикат образовања Србије
ГСПРС Независност
Синдикат радника у просвети Србије

 

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ – БОРБА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ У СРБИЈИ
УТОРАК 26. 9. 2023. 12 САТИ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Након низа преговора и дописа надлежнима у вези проблема у систему образовања и плата запослених, четири репрезентативна синдиката просвете вас позивају на заједнички протест.

Социјални дијалог не постоји већ дуги низ година. Надлежни одбијају или потпуно игноришу наше захтеве за изједначавањем просечне плате запослених у образовању са просечном платом запослених у Републици Србији и решавање проблема обимне администрације у школама. Наставници и сви запослени у јавном образовном систему све мање обављају васпитну функицју, а више административну и формалну. Врши се дискриминација у просветном систему над делом запослених који чине неодвојиву компоненту квалитетног образовања у Србији.

Протест ће се одржати у уторак 26. септембра 2023. године у 12 часова окупљањем испред Скупштине Републике Србије и протестном шетњом до Владе Републике Србије, где ће се предати захтеви и затражити пријем представника синдиката.

Позивамо наше колеге, пре свега родитеље, целокупну академску заједницу и све заинтересоване грађане да узму учешће у борби за квалитетно образовање и перспективу наше деце у Србији.

 

 

ПРЕУЗМИТЕ ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ