ГРАД ЛЕСКОВАЦ
КРИЗНОМ ШТАБУ ЗА УПРАВЉАЊЕ ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА
-КОМАНДАНТУ ШТАБА-

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
ШКОЛСКОЈ УПРАВИ ЛЕСКОВАЦ
-РУКОВОДИОЦУ ШКОЛСКЕ УПРАВЕ-

АКТИВУ ДИРЕКТОРА ОСНОВНИХ ШКОЛА
-ПРЕДСЕДНИКУ АКТИВА-

Имајући у виду да је на територији Града Лесковца проглашена ванредна ситуација због великог броја оболелих од коронавируса, овим путем обраћам Вам се захтевом да предложите односно донесете одговарајуће одлуке везане за заштиту здравља наставника разредене наставе од 1. до 4. разреда у основним школама и васпитача Предшколске установе.

Наиме, одлуку да наставници разреда од 5. до 8. у основним школама, као и наставници средњих школа рад, услед епидемије, обављају од куће, видим као одлуку којом се ствара дискриминација према наставницима првог образовног циклуса и васџитачима, јер не постоји ниједан разлог на основу кога бисмо могли закључити да су они, отпорнији на вирус у односу на колеге којима је омогућено да раде од куће.

Уз пуно разумевање пореба ране социјлизације деце и ученика, сматрам да су приоритети ипак очување здравља и живота угрожених колега, те у вези са тим тражим да се више не излажу ризику и да се овим поменутим, неправедно издвојеним категоријама запослених, обезбеди могућност рада од куће.

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ