У Пожаревцу, 30.03.2023. године је одржана седница Регионалног центра за Браничевски округ.

Седници је присуствовала и председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, правница Николина Јанковић и секретар Миодраг Камперелић.

Предсеница Валентина Илић је говорила о семинару и завршној конференцији у оквиру пројекта Јачање капацитета социјалног дијалога на локалном нивоу, као и о активностима Синдиката образовања Србије. Николина је говорила о колективним уговирима, анексима који су потписани и осталим правним питањима везано за образовни систем. Миодраг Камперелић је информисао чланство у вези организације РСИ, које ће се и ове године одржати у Кладову.

На седници је усвојен извештај о раду за 2022. годину, као и финансијски извештај. Председници су давали своје предлоге за план рада за 2023. Годину.

Председница Регионалног центра је похвалила рад појединих активиста на терену и критички се осврнула на лош рад председника синдикалних организација који је резултирао гашењем синдикалне организације. Донет је акциони план за рад на терену у циљу повећања чланства. На седници је донета одлука о учешћу на РСИ Кладово 2023 и изабран организациони одбор. Такође су разматране и опције за набавку угља за 2023. годину за потребе чланства.