MИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ
Сектор за студентски стандард

 

У вези са Мишљењем Републичког секретеријата за законодавство број: 112-07-29/2023 од 5.јула 2023. на Предлог закључка којим Влада прихвата Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у установама студентског стандарада чији је оснивач Република Србија, Синдикат образовања Србије Вас обавештава о следећем.

Наиме, наведеним Мишљењем између осталог се наводи да у вези са чланом 4. наведеног уговора треба прибавити мишљења Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Министарства државне и локалне самоуправе. Синдикат образовања Србије посебно истиче да су наведена министарства учествовала у преговорима за закључење предметног уговора и да нису имала примедбе у вези са наведеним чланом осим терминолошке примедбе да у ставу 1. наведеног члана стоји „општим актом“ уместо „колективним уговором“ а што је током преговора и усклађено. Такође наводимо да су се наведена министарства и репрезентативни  синдикати на последњем састанку преговора предметног уговора усагласила о коначном тексту истог.

Због свега напред наведеног, захтевамо од Вас да Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у установма студентског стадарда чији  је оснивач Република Србија хитно доставите  Влади на усвајање.

 

Председница
Мр  Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ