САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИК ЉУБИСАВ ОРБОВИЋ

 

Републички одбор Синдиката образовања Србије на седници одржаној 27.августа 2021.године донео је одлуку да се Влади Републике Србије, Министарству финансија и Министарству просвете, науке и технолошког развоја упуте захтеви који се односе на изједначавање цене рада за све делатности у образовању, примена Закона о платама запослених у јавном сектору од 1. јануара 2022. године (платне групе и разреди), повећање цене рада за 15% и измене правилника о формирању одељења и критеријумима и стандардима за финансирање основних и средњих школа.

Након више од месеца дана, одговор нисмо добили, нити било какав позив за преговоре поводом наведених захтева. Дана 8. октобра смо са седнице Председништва поново упутили допис, дали рок од 10 дана за почетак преговора и најавили ступање у штрајк.

С обзиром на то да је социјални дијалог на најнижем нивоу у последњих некодико година, од вас као председника и Савеза самосталних синдиката Србије као институције очекујемо да нам помогнете у оквиру ваших надлежности и могућности, да започну преговори о оправданим захтевима Синдиката образовања Србије и да се хитно организује састанак са председницом Владе и министрима финансија и просвете.

С поштовањем,

Синдикат образовања Србије
Мр Валентина Илић