SINDIKAT OBRAZOVANJA SRBIJE Valentina Ilić, predsjednica

Predmet: Pismo podrške 

Poštovana,

U ime Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine i u svoje lično, upućujem snažnu podršku Sindikatu obrazovanja Srbije i ostalim obrazovnim sindikatima u Srbiji ujedinjenim u zajedničkim aktivnostima na provođenju štrajka i protestnog skupa radnika u obrazovnim ustanovama Srbije.

U potpunosti podržavamo sve Vaše opravdane zahtjeve u cilju dosljednog poštivanja i implementacije zakonskih regulativa i postignutih dogovora, provođenja pravne reforme, reforme obračuna plata, adekvatnog finansiranja obrazovanja i poboljšanja statusa radnika u obrazovanju Srbije.

Obrazovanje bi trebalo biti prioritet svakog društva, a borba za kvalitetno obrazovanje je naša zajednička borba i stoga je krajnje vrijeme da nadležni na svim nivioma vlasti konačno shvate da ulažući u obrazovanje i nastavnike, ulažu u budućnost svake zemlje, u svoju budućnost i opstanak.

Nadamo se da ćete uspjeti u namjeri da svi Vaši zahtjevi budu prihvaćeni te Vas u duhu solidarnosti pozivamo da računate na našu podršku i istrajete u svojim zahtjevima.

 

PREUZMITE PISMO PODRŠKE