Данас, 21.12.2017. године одржан је састанак представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и представника Синдиката образовања Србије у вези са закључењем Посебног колективног уговора за високо образовање. Састанку су у име Министарства присуствовали:  нова помоћница министра за високо образовање др Гордана Кокеза са сарадницима, а у име Синдиката образовања Србије, председник одбора делатности за високо образовање др Дејан Мицковић, професор Природно математичког факултета Нови Сад др Бранко  Миљановић, као и правна саветница Николина Маљковић.

Представници синдиката су исказали своје велико незадовољство јер већ више од две године није закључен Посебан колективни уговор за високо образовање, а имајући у виду да је у ранијим преговорима усаглашена верзија ПКУ и достављена министарствима. На састанку је предочено да су се поједина министарства изјаснила али да очекују изјашњавање још два министрства и то Министарства рада и Министарства финансија, те да ће чим добију њихове примедбе доставити синдикатима, како би се коначно усагласио текст Посебног колективног уговора, приступило потписивању и ступању на снагу истог.

Представници синдиката су изричито захтевали од представника министарства да хитно затраже горе наведена мишљења како би коначно усагласили текст Посебног колективног уговора за високо образовање и како би исти у најскорије време могао ступити на снагу.