ИНФО СОС
Данас 7. децембра 2016. године одржан је састанак Министра просвете, Младена Шарчевића, са представницима Синдиката образовања Србије, председницом мр Валентином Илић и председником Одбора делатности ученичког и студентског стандарда Данијелом Ђорђевићем.
Поред министра састанку су присуствовали Љубиша Антонијевић, Марина Хасановић, Зоран Тубић и Милош Благојевић.
На захтев Синдиката образовања Србије састанак је одржан због кашњења зарада запосленима у студентском стандарду, као и због бројних проблема у овој  делатности.
Представници Министарства су изјавили да зарада касне из „техничких разлога“ и да ће тај проблем бити решен у току данашњег дана. Поред тога, министру смо поновили да проблеми у студентском стандарду захтевају хитно решавање и изразили незадовољство најављеним повећањем зарада за само 3% у наредној години. Систем коефицијената у овој делатности је већ нарушен, а са повећањем минималне цене рада по сату, око 70% запослених ће бити на минималцу, што је неприхватљиво.
Министар је рекао да ће настојати да се цена рада у студентском стандарду изједначи са ценом рада у основном и средњем образовању и домовима ученикаи да ће се лично ангажовати на решавању свих осталих проблема у студентском стандарду.