Инфо СОС:
 

Данас је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја одржан састанак министра Младена Шарчевића са представницима репрезентативних синдиката. Састанку су присуствовали поред министра и Богољуб Лазаревић, Милош Благојевић, Мирјана Поповић,Зоран Тубић и Марко Попадић.

У име Синдиката образовања Србије састанку су присуствовали председница мр Валентина Илић и потпредседник Проф. др Дејан Мицковић.

Министар је изјавио да информација о умањеном буџету за образовање у 2017. години која је објављена у медијима, није тачна.

Министар је у вези са повећањима зарада за наредну годину рекао да је предвиђено да се запосленима у основним и средњим школама и домовима ученика, зарада повећа за 6%, а да ће повећање за запослене у високом образовању и студентском стандарду бити 3%?

Министар је на састанку најавио да ће синдикати бити активно укључени у измене закона о основама система образовања и васпитања, о предшколском васпитању и образовању и о високом образовању.

Синдикат образовања Србије је инсистирао на хитном закључивању ПКУ за високо образовање који је усаглашен и достављен ресорном министарству.