MИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ
помоћник министра за високо образовање
др Александар Јовић

 

У вези са Вашим дописом бр. 06-00-00045/23-06 од 11.07.2023.године којим сте нас обавестили да сте се обратили Министарству финанасија, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарству државне и локалне самоуправе, ради достављања података о представницима ових министарстава у Преговарачком тиму, као и да ћете нас по добијању тражених информација обавестити о даљем поступању, обавештавамо Вас да до дана данашњег нисмо добили ниједну информацију.

Наиме, Препоруком о начину решавања колективног радног спора  бр. 116-02-00169/2023-02 од 26.јуна 2023.године препоручено је да  се у сарадњи са одговарајућим министарствима, најкасније у року од 15 дана од дана прихватања препоруке, отпочну преговори о предложеним изменама и допунама Посебног колективног уговора за високо образовање.

Подсећамо Вас да ни у року од месец дана од Вашег предметног дописа није формиран Преговарачки тим и нису започети преговори за закључење измена и допуна Посебног колективног уговора за високо образовање, иако је Препоруком о начину решења колективног радног спора препоручено да се најкасније у року од 15 дана  започну преговори од дана прихватања препоруке.

Због свега напред наведеног, захтевамо од Вас да  хитно организујете састанак ради отпочињања преговора о предложеним изменама и допунама Посебног колективног уговора за високо образовање.

Председница
Мр  Валентина Илић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОПИС